Meidän perhe

Me, Sune ja Åsa, toivotamme sinut tervetulleeksi luoksemme Klobbarsiin. Sunen isän vanhemmat ostivat silloisen Östergårdin tilan vuonna 1900 ja antoivat sille nimen Klobbars kotikylänsä Klobben nimisestä kalliosta, joka sijaitsee Karlbyn kauppaa vastapäätä Finnön kylässä. Paikka oli valittu tarkoin harkiten: suojaisesta venesatamasta pääsi kolmeen eri suuntaan, ja kalavedet olivat lähellä. Asa & Sune
klobbars60s Ilmakuva 60-luvulta osoittaa, kuinka kauniilla paikalla Klobbars sijaitsee. Sunen isovanhemmat ihastuivat paikkaan ensisilmäyksellä n. 100 vuotta sitten.

Ajan myötä myös Klobbars on muuttunut: 20 vuoden aikana matkailusta on tullut pääelinkeino kalastuksen ja maanviljelyn sijasta. Lähtökohtana oli ajatus: koska itse viihdymme täällä, niin on varmasti monia muitakin, jotka viihtyisivät.

Ensimmäiset neljä mökkiä valmistuivat 1978. Suosion johdosta rakensimme kaksi mökkiä lisää vuonna 1980. Monet kesävieraistamme palaavat vuosittain. Vuonna 1984 valmistui seitsemäs mökkimme Sunen isän Albinin veneveistämön tiloihin. Se on mökeistämme suurin ja uudenaikaisin.

Samana vuonna 1984 Sune rakensi myös rakennuksen, joka nykyisin on Klobbars gästhem. Aluksi siinä asuivat tilan lampaat, mutta kun lampaiden oli aika muuttaa, Sune ja hänen poikansa Mikael päättivät rakentaa matkustajakodin, joka aloitti toimintansa vuonna 1999.